Skip to navigation Skip to main content

Recept: Zwitserse rösti

Recept Zwitserse rösti: dit zijn de ingrediënten

Dit Zwitserse röstirecept is voor 4 personen als bijgerecht en voor 2 à 3 personen als hoofdgerecht.

  • 1 kg aardappelen (vastkokend, geschild)
  • 1 el boter
  • 1 tl zout
  • extra: 1 ui (in fijne ringen of gesnipperd), 100 g spekblokjes, spiegeleieren

Zo maak je Zwitserse rösti

Stap 1: Schil de aardappelen als dat nog niet gebeurd is. Rasp de aardappelen met een grove rasp boven een kom. Meng het zout onder de geraspte aardappelen.

Stap 2: Smelt de boter in een braadpan en voeg de aardappelen eraan toe. Laat ongeveer 5 minuten bakken en roer regelmatig om.

Stap 3: Maak er met behulp van een spatel een platte koek van. Laat de rösti 15 minuten bakken in de pan zonder deksel op middelhoog vuur. Haal de rösti vervolgens uit de pan. Dit kan je gemakkelijk doen door een plat bord op de pan te leggen en dan de pan om te draaien zodat de rösti op het bord ligt.

Stap 4: Doe nu opnieuw boter in de pan. Laat smelten en laat de rösti nu nog 15 minuten bakken aan de andere kant.

Extra: Je kunt ook ui en/of spekblokjes in de boter bakken voor je de aardappelrasp toevoegt. Daarna gewoon dezelfde stappen volgen als hierboven. Serveer de rösti met spiegeleieren.

Smakelijk!

206 - Winter - Lies

Over Lies

De bergen zijn altijd al heel speciaal geweest voor Lies. Ze zette haar eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz, ging een semester studeren in Graz en werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee.